Vijesti

STUDIJSKA POSJETA PROFESIONALNOM UDRUŽENJU IZVRŠITELJA HOLANDIJE

U okviru projekta Jačanja izvršnog sistema na Zapadnom Balkanu, CILC organizacija je u saradnii sa holandskim Ministarstvom spoljnih poslova organizovala studijsku posjetu Hagu. Posjeta je održana od 4. do 6. Aprila 2023. godine.  

Tokom studijske posjete razmjenjena su iskustva izvršitelja, komora i nadzornih organa Holandije i Zapadnog Balkana, te je bilo riječi i o njihovom umrežavanju radi buduće saradnje. Studijskoj posjeti su prisustvovali i predstavnici ministarstava pravde država Zapadnog Balkana, te predstavnici komora ovih država, među kojima i predstavnici našeg udruženja, predsjednik Vidak Latković i član odbora Vladan Vujović. 

Između ostalog, učesnicima posjete predstavljena je Kraljevksa profesionalna organizacija izvršitelja Holandije, njena istorija, odbor, savjet i sekretarijat. Takođe, govorilo se o PR strategiji ove organizacije, disciplinskim postupcima, disciplinskoj komsiji i njenoj organizaciji, zatim praćenju i kontroli sistema izvršenja od strane internih nadzornih organa, te nadzoru i kontroli eksternih nadzornih organa, kao što je između ostalog “Bureau Financieel Toezicht” koji je ekvivalent organima kojima su ti zadaci povjereni od strane ministarstava pravde u zemljama Zapadnog Balkana. 

Zadnji radni dan u okviru posjete Hagu, razmijenjena su iskustva vezano sa saradnju ministarstva i izvršitelja, te socijalnom aspektu naplaćivanja duga. 

Info

Ovdje možete pronaći imenik Javnih izvršitelja Crne Gore. Detaljnije...

Ovdje možete preuzeti uredbu o terifi javnih izvršitelja. Detaljnije...

Poslednje novosti

Kontakt

  • Add: Ulica 13.jula br. 17. Podgorica Crna Gora
  • Tel: +382 (0) 20 240 306
  • Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Vi ste ovdje: Home Vijesti STUDIJSKA POSJETA PROFESIONALNOM UDRUŽENJU IZVRŠITELJA HOLANDIJE