Vijesti

Jačanje pravde i početak projekta

Prvi sastanak upravnog odbora zajedničkog projekta Evropske unije i Savjeta Evrope „Osnaživanje odgovornosti u pravosudnom sistemu i unapređenje prava žrtava u Crnoj Gori“ održan je 7. marta 2023. godine, na kojem je učesvovao i predstavnik Komore javnih izvršitelja g-din Vidak Latković.

Sastanak je okupio predstavnike i predstavnice institucija korisnica projekta koje se bave pitanjima pravosudne reforme i zaštite prava žrtava, kako bi se razgovaralo o napretku koji je ostvaren tokom prethodnih faza programa Horizontal Facility, kao i daljim koracima koje je neophodno preduzeti kako bi se  zaokružila pravosudna reforma, ojačali institucionalni kapaciteti pravosudnih organa kao što su Sudski i Tužilački savjet, sudija i tužilaca, te osiguralo  pružanje kvalitetnije  podrške, pravne pomoći i zaštite žrtava krivičnih djela. Treća faza projekta trajaće od januara 2023. do kraja 2026. godine. Prvi sastanak upravnog odbora kroz dinamičnu diskusiju omogućio je kvalitetnu razmjenu mišljenja, ideja, i iskustava među učesnicima.

 

Projekat „Osnaživanje odgovornosti u pravosudnom sistemu i unapređenje prava žrtava u Crnoj Gori“ dio je zajedničkog programa Evropske unije i Savjeta Evrope „Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku”.

Info

Ovdje možete pronaći imenik Javnih izvršitelja Crne Gore. Detaljnije...

Ovdje možete preuzeti uredbu o terifi javnih izvršitelja. Detaljnije...

Poslednje novosti

Kontakt

  • Add: Ulica 13.jula br. 17. Podgorica Crna Gora
  • Tel: +382 (0) 20 240 306
  • Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Vi ste ovdje: Home Vijesti Jačanje pravde i početak projekta