Vijesti

50 GODINA PRAVNOG FAKULTETA UCG I OSNIVANJE ALUMNI AKADEMIJE

Povodom jubileja 50 godina Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG) na Fakultetu je održana sverčana akademija, kojoj su prisustvovali mnogli ugledni akademici, pravnici i političari.  

Dekan Pravnog fakulteta Aneta Spajić zahvalila je bivšim i sadašnjim profesorima koji su do sada iškolovali 9.000 diplomiranih pravnika. 

Tom pirlikom su uručene nagrade studentima Pravnog fakuleteta, nagradu Komore javnih izvršitelja dobile su studentkinje Ivana Todorović sa prosjekom (8,53), Aleksandra Spalević (8,60) i Mirjana Kasalica (8,78).  

 

Povodom 50 godina Pravnog fakulteta osnovana je Alumni akademija Pravnog fakulteta UCG, čiji je cilj podsticanje profesionalnog povezivanja alumnista koji će zajedničkim naporima nastojati da doprinesu podizanju svijesti o važnosti pravničke profesije u crnogorskom društvu. 

  

Aktivnosti Akademije će se realizovati kroz organizaciju konferencija, seminara, okruglih stolova, ali i realizacijom projekata koji će podsticajno djelovati na aktuelne studente prava i pružiti im priliku za dalju afirmaciju i usavršavanje.  

  

Na osnivačkoj skupštini Alumni akademije govorili su predsjednik Alumni akademije - prof. dr Nebojša Vučinić, jedan od osnivača Alumni akadamije - advokat Dragan Prelević i predsjedavajuća Osnivačke skupštine Alumni akademije - advokatica Lana Vukmirović Mišić.  

 

Sa zadovoljstvom isitčemo da je predsjednik našeg udruženja mr Vidak Latković jedan od osnivača ove značajne akademije. 

 

Info

Ovdje možete pronaći imenik Javnih izvršitelja Crne Gore. Detaljnije...

Ovdje možete preuzeti uredbu o terifi javnih izvršitelja. Detaljnije...

Poslednje novosti

Kontakt

  • Add: Ulica 13.jula br. 17. Podgorica Crna Gora
  • Tel: +382 (0) 20 240 306
  • Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Vi ste ovdje: Home Vijesti 50 GODINA PRAVNOG FAKULTETA UCG I OSNIVANJE ALUMNI AKADEMIJE