Vijesti

Regionalna online obuka za predavače u izvršnom postupku (program ToT)

Prvo zasijedanje regionalnog programa u okviru kojeg javni izvršitelji iz zemalja Jugoistočne Evrope prolaze obuku za predavača u izvršnom postupku (Train-the-Trainer, ToT), održano je  od 15. do 18. februara 2021. godine, u online formatu.

Obuka se sprovodi u okviru projekta "Prekogranično izvršenje presuda" koji je podržalo Njemačko savezno ministartsvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a sprovode ga Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) i Otvoreni regionalni fond za pravnu reformu Jugoistočne Evrope, u saradnji sa Međunarodnom unijom javnih izvršitelja (UIHJ).
 
Cilj projekta je razviti održivi program obuke za izvršitelje kako bi se poboljšalo prekogranično izvršenje stranih sudskih odluka i razvila grupa sertifikovanih predavača Međunarodne unije javnih izvršitelja za Jugoistočnu Evopu.
 
Prva obuka odnosila se na sve novine i tendencije u radu javnih izvršitelja izvršitelja i predstavila jedinstvenu metodologiju za razvoj toka obuke, sa ciljem efikasne obuke. Učesnici su razgovarali o zakonskim rješenjima koja se odnose na prekogranično izvršenje u njihovim pravnim sistemima, o potencijalnim temama obuka i bitnim pitanjima. Kao rezultat toga, grupe su osnovane po principu regionalnog predstavljanja, a teme uključuju prekogranično izvršenje u alimentacionim predmetima, prekograničnu dostavu predmeta, Hašku konvenciju o presudama od 2019.godine i izvršenje protiv države.
 
Sledeća sesija po programu obuke ToT održaće se u periodu od 6. do 9. aprila 2021.godine.

KOMORA JAVNIH IZVRŠITELJA

 

 

     

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

Info

Ovdje možete pronaći imenik Javnih izvršitelja Crne Gore. Detaljnije...

Ovdje možete preuzeti uredbu o terifi javnih izvršitelja. Detaljnije...

Poslednje novosti

Kontakt

  • Add: Ulica 13.jula br. 17. Podgorica Crna Gora
  • Tel: +382 (0) 20 240 306
  • Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Vi ste ovdje: Home Vijesti Regionalna online obuka za predavače u izvršnom postupku (program ToT)