Vijesti

Seminar COSDT

Dana 17. i 18. februara 2021. godine, Centar za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, u saradnji sa Komorom javnih izvršitelja, organizovao je online seminar, na temu "Zakon o izvršenju i obezbjeđenju".

Seminar je održan u okviru Programa za kontinuiranu obuku sudija i državnih tužilaca. U ime organizatora, seminar su otvorili gđa Ljiljana Lakić, predsjednica Upravnog odbora Centra i g. Vidak Latković, predsjednik Komore javnih izvršitelja.

Predavači na seminaru su bile gđa Ranka Vuković, sudija Vrhovnog suda Crne Gore, gđa Ivana Becić i gđa Milena Matović, sudije Osnovnog suda u Podgorici.

Teme o kojima je diskutovano tokom dvodnevnog seminara odnosile su se na načela izvršnog postupka, predlog za izvršenje i rješenje o izvršenju, promjena sredstva i predmeta izvršenja, prigovor na rješenje o izvršenju, dužina trajanja postupka, sa osvrtom na praksu Evropskog suda za ljudska prava, predaja i oduzimanje djeteta, sa osvrtom na sudsku praksu, privremene mjere, izvršenje na nepokretnostima.

Seminaru je prisustvovalo 24 učesnika, od čega 14 javnih izvršitelja.

KOMORA JAVNIH IZVRŠITELJA

 

 

     

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

Info

Ovdje možete pronaći imenik Javnih izvršitelja Crne Gore. Detaljnije...

Ovdje možete preuzeti uredbu o terifi javnih izvršitelja. Detaljnije...

Poslednje novosti

Kontakt

  • Add: Ulica 13.jula br. 17. Podgorica Crna Gora
  • Tel: +382 (0) 20 240 306
  • Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Vi ste ovdje: Home Vijesti Seminar COSDT