Vijesti

Elektronsko preuzimanje dokumenata iz katastarskih evidencija Uprave za nekretnine

 

Pristup katastarskim evidencijama Uprave za nekretnine javnim izvršiteljima nesumnjivo će ubuduće olakšati korišćenje web aplikacije e-Katastar.  Naime, nakon uspješnog korišćenja testne verzije aplikacije i upoznavanja sa novim sistemom, u ponedeljak  22. jula 2019. godine, zvanično je otpočeto elektronsko preuzimanje dokumenata iz katastarskih evidencija – prepisa ili izvoda listova nepokretnosti i posjedovnih listova u formi elektronskog dokumenta.

 

Korišćenjem kvalifikovanog certifikata za kvalifikovani elektronski potpis izdat na kriptografskom tokenu, posredstvom ove aplikacije, omogućeno je preuzimanje elektronskog dokumenta koji sadrži elektronski pečat Uprave za nekretnine, te ima istu pravnu valjanost kao i dokumenta dobijena na šalterima područnih jedinica Uprave za nekretnine.

 

Omogućeni on-line pristup katastarskim evidencijama u mnogome će rasteretiti i unaprijediti poslovanje kancelarija javnih izvršitelja, što će doprinjeti efikasnijem i bržem izvršnom postupku. Ujedno, pristup katastarskim registrima predstavlja još jedan u nizu zacrtanih ciljeva Komore da se javnim izvršiteljima omogući umrežavanje, odnosno brže i bez suvišnih procedura pristupanje svim registrima državnih organa.

 

Detaljnije na sajtu Uprave za nekretnine http://www.nekretnine.co.me 

 

 

Info

Ovdje možete pronaći imenik Javnih izvršitelja Crne Gore. Detaljnije...

Ovdje možete preuzeti uredbu o terifi javnih izvršitelja. Detaljnije...

Poslednje novosti

Kontakt

  • Add: Ulica 13.jula br. 17. Podgorica Crna Gora
  • Tel: +382 (0) 20 240 306
  • Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Vi ste ovdje: Home Vijesti Elektronsko preuzimanje dokumenata iz katastarskih evidencija Uprave za nekretnine