Vijesti

Projekat: "Odgovornost i profesionalizam u pravosudnom sistemu Crne Gore"

 

Sa ciljem jačanja profesionalnosti i odgovornosti javnih izvršitelja, Komora se priključila novom projektu koji realizuju Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i Savjet Evrope, u okviru Horizontalnog programa za Zapadni Balkan i Tursku. Tema projekta je „Odgovornost i profesionalizam u pravosudnom sistemu Crne Gore“. 

 

Pored Komore javnih izvršitelja, u projektu učestvuju i: Vrhovni sud Crne Gore, Vrhovno državno tužilaštvo, Ministarstvo pravde, Ministarstvo vanjskih poslova, Sudski savjet, Tužilački savjet, Centar za obuku u pravosuđu i državnom tužilaštvu, Centar za posredovanje, Udruženje sudija, Udruženje tužilaca, Udruženje sudskih vještaka, Udruženje sudskih tumača, Advokatska komora i Notarska komora.

Dana 26. juna 2019. godine u hotelu „Centre ville“ u Podgorici održan je prvi sastanak Upravnog odbora projekta. Komoru javnih izvršitelja je predstavljao predsjednik Vidak Latković.

Uvodna izlaganja iznijele se gđa Marzia Palotta, program menadžerka za EU politike i vladavinu prava i gđa Sophio Gelashvili, šefica odsjeka za pravosudne reforme Savjeta Evrope. 

Potom su predstavnici institucija koje učestvuju u projektu izabrani za stalne članove ovog tijela. 

 

Takođe, u skladu sa potrebama korisnika koji su izrazili svoju posvećenost dobroj saradnji, razmatrane su i usvojene projektne aktivnosti za predstojeći period.

 

Info

Ovdje možete pronaći imenik Javnih izvršitelja Crne Gore. Detaljnije...

Ovdje možete preuzeti uredbu o terifi javnih izvršitelja. Detaljnije...

Poslednje novosti

Kontakt

  • Add: Ulica 13.jula br. 17. Podgorica Crna Gora
  • Tel: +382 (0) 20 240 306
  • Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Vi ste ovdje: Home Vijesti Projekat: "Odgovornost i profesionalizam u pravosudnom sistemu Crne Gore"