Vijesti

Regionalna konferencija “Obaveza izvršenja odluka Evropskog suda za ljudska prava”

Predsjednik Komore Vidak Latković prisustvovao je regionalnoj konferenciji “Obaveza izvršenja odluka Evropskog suda za ljudska prava” koja je održana 31. januara 2019. godine u hotelu „Hilton“ u Podgorici, u organizaciji Programske kancelarije Savjeta Evrope u Podgorici i Kancelarije zastupnika Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu.

 
Cilj konferencije bio je razmjena iskustva o izazovima sa kojima se suočavaju zemlje regiona u izvršavanju odluka Evropskog suda za ljudska prava, a posebna pažnja je posvećena pitanjima izvršenja presuda u oblastima koje predstavljaju najveći izazov, kao što su nedjelotvorne istrage u predmetima mučenja, primjena standarda u oblasti suđenja u razumnom roku i povreda prava na slobodu i sigurnost.
 
Konferenciji su prisustvovali zastupnici pred Evropskim sudom za ljudska prava kao i predstavnici ustavnih i vrhovnih sudova i tužilačkih organizacija zemalja regiona (Republika Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Republika Srbija i „Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija“), sudije Ustavnog i Vrhovnog suda Crne Gore, predstavnici sudova i državnih tužilaštava u Crnoj Gori, te predstavnici Evropskog suda za ljudska prava, Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i Savjeta Evrope.

Info

Ovdje možete pronaći imenik Javnih izvršitelja Crne Gore. Detaljnije...

Ovdje možete preuzeti uredbu o terifi javnih izvršitelja. Detaljnije...

Poslednje novosti

Kontakt

  • Add: Ulica 13.jula br. 17. Podgorica Crna Gora
  • Tel: +382 (0) 20 240 306
  • Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Vi ste ovdje: Home Vijesti Regionalna konferencija “Obaveza izvršenja odluka Evropskog suda za ljudska prava”