Vijesti

Posjeta članova evropske misije Komori javnih izvršitelja

U organizaciji Kancelarije za evropske integracije u Podgorici, u periodu od 21. do 25. januara 2019. godine, sprovedena je ekspertska misija na temu izvršenja sudskih presuda u građanskim i privrednim stvarima.

Ovom prilikom eksperti su održali sastanke sa predstavnicima Ministarstva pravde, Komore javnih izvršitelja, sudovima i tužilaštvom.

Ovo je druga po redu ekspertska misija čiji je fokus izvršenje građanskih i privrednih sudskih odluka, koja ima za cilj procjenu efikasnosti, kvaliteta i odgovornosti sistema izvršenja, koji je u našoj državi uveden 2014. godine.

Cilj ove misije je da Evropskoj komisiji obezbijedi procjenu sposobnosti zemlje za efikasno izvršenje sudskih odluka u građanskim i privrednim predmetima, a procjena se vrši na osnovu proučavanja zakonskih i institucionalnih odredbi, kao i niza konkretnih slučajeva izvršenja sudskih odluka.

Dana 23. januara, nezavisni eksperti Dragomir Yordanov i Maja Grubišin, posjetili su kancelarije Komore javnih izvršitelja i tom prilikom se sastali sa predsjednikom Vidakom Latkovićem.

Na održanom sastanku sa ekspertima, predsjednik Komore je predočio statističke podatke vezane za sistem izvršenja u Crnoj Gori, određena iskustva u vezi sa izvršenjem sudskih odluka, te eksperte bliže upoznao sa radom Komore javnih izvršitelja.

Nakon ovog sastanka je obavljena posjeta kancelarija javnih izvršitelja Snežane Pavličić i Tomković Vuskolavčević Aleksandre..

Info

Ovdje možete pronaći imenik Javnih izvršitelja Crne Gore. Detaljnije...

Ovdje možete preuzeti uredbu o terifi javnih izvršitelja. Detaljnije...

Poslednje novosti

Kontakt

  • Add: Ulica 13.jula br. 17. Podgorica Crna Gora
  • Tel: +382 (0) 20 240 306
  • Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Vi ste ovdje: Home Vijesti Posjeta članova evropske misije Komori javnih izvršitelja