Vijesti

Misija Ekonomskog, socijalnog i ekološkog savjeta (ESEC)

Delegacija zvaničnika Francusko-azijske asocijacije (L’association France-Asie, France-Asia association) koju je predvodio predsjednik Odsjeka za evropske i međunarodne poslove Žan-Mari Kambaseres (Jean-Marie Cambaceres) bila je u posjeti Crnoj Gori od 17. do 20. oktobra 2018. godine, u okviru misije Ekonomskog, socijalnog i ekološkog savjeta (ESEC).

Pored održanih sastanaka sa članovima predsjedništva Socijalnog savjeta Crne Gore, kojem su prisustvovali ministar rada Kemal Purišić, predsjednica Unije poslodavaca Crne Gore Svetlana Vuksanović, predsjednik Saveza sindikata Crne Gore Duško Zarubica, predstavnik Unije slobodnih sindikata Vukašin Zogović i mnogi drugi, gospodin Kambasares se sastao sa direktoricom Direktorata za pravosuđe, krivično zakonodavstvo i nadzor u Ministarstvu pravde Crne Gore Marijanom Laković Drašković i predsjednikom Komore javnih izvršitelja Vidakom Latkovićem.

Učesnici sastanka razgovarali su o brojnim aktuelnim temamama iz oblasti pravosuđa, te konkretno o funkcionisanju i izazovima sprovođenja izvršenja u  ove dvije zemlje, kao i o modalitetima razvoja i unapređenja međusobne saradnje. Predsjednik Komore je predstavio sistem izvršenja u Crnoj Gori, te ukazao na rezultate rada javnih izvršitelja, a gospodin Kambasares je iskazao interes za uspostavljanjem saradnje između naše i francuske komore javnih izvršitelja.

Opširnije na linku http://www.franceasie.com/mission-au-montenegro-du-17-au-20-octobre-3115.html

Info

Ovdje možete pronaći imenik Javnih izvršitelja Crne Gore. Detaljnije...

Ovdje možete preuzeti uredbu o terifi javnih izvršitelja. Detaljnije...

Poslednje novosti

Kontakt

  • Add: Ulica 13.jula br. 17. Podgorica Crna Gora
  • Tel: +382 (0) 20 240 306
  • Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Vi ste ovdje: Home Vijesti Misija Ekonomskog, socijalnog i ekološkog savjeta (ESEC)