Vijesti

PREDAVANJE PREDSJEDNIKA KOMORE JAVNIH IZVRŠITELJA

Predsjednik Komore javnih izvršitelja Crne Gore g-din Vidak Latković održao je predavanje na Pravnom fakultetu Univerziteta Mediteran dana 17.05.2018. (četvrtak) na temu: Poziv i uloga javnog izvršitelja u pravnom sistemu Crne Gore.

Nakon održanog predavanja dekan Pravnog fakulteta Univerziteta Mediteran prof. dr Miloš Vukčević i predsjednik Komore javnih izvršitelja g-din Vidak Latković potpisali su Sporazum o saradnji između Komore javnih izvršitelja i Pravnog fakulteta Univerziteta Mediteran kojim će se studentima Pravnog fakulteta omogućiti obavljanje stručne prakse u kancelarijama javnih izvršitelja, dok će Fakultet organizovati gostujuća predavanja javnih izvršitelja, u svojstvu istaknutih stručnjaka iz prakse, kao dio praktične nastave.

Javni izvršitelj obavlja izvršiteljsku djelatnost kao javnu službu, samostalno, profesionalno i kao isključivo zanimanje, u skladu sa zakonom kojim se uređuje izvršenje i  obezbjeđenje i nadležan je za odlučivanje u postupku izvršenja, sprovođenje izvršenja, kao i za sprovođenje obezbjeđenja, osim u slučajevima za koje je zakonom propisana nadležnost suda.

 

 

Info

Ovdje možete pronaći imenik Javnih izvršitelja Crne Gore. Detaljnije...

Ovdje možete preuzeti uredbu o terifi javnih izvršitelja. Detaljnije...

Poslednje novosti

Kontakt

  • Add: Ulica Moskovska 28 A. Podgorica Crna Gora
  • Tel: +382 (0) 20 240 306
  • Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Vi ste ovdje: Home Vijesti PREDAVANJE PREDSJEDNIKA KOMORE JAVNIH IZVRŠITELJA