Vijesti

Saradnja sa Poreskom upravom Crne Gore

Komora javnih izvršitelja Crne Gore je 1. avgusta 2016. godine zaključila Sporazum o saradnji sa Poreskom upravom Crne Gore.

Sporazumom koji su potpisali direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša i predsjednik Komore javnih izvršitelja Ivan Petrović, reguliše se saradnja između ova dva organa i reguliše način preuzimanja podataka iz baze Poreske uprave.

Sporazum je potpisan u skladu sa važećim zakonskim propisima, a njegova svrha je da se izgradnjom sistema partnerstva, saradnje i razmjene podataka između informacionih sistema, doprinese ostvarivanju i unapređenju kvaliteta dostupnosti podataka, što je u obostranom interesu.

Predmet Sporazuma je regulisanje obaveza između potpisnika u preuzimanju podataka iz informacionog sistema Poreske uprave od strane Komore javnih izvršitelja, kao podnosioca zahtjeva za ostvarivanje prava iz svoje nadležnosti. Uspostavljanjem procesa preuzimanja podataka, olakšava se postupak ostvarivanja prava, a direktnim preuzimanjem podataka iz informacionog sistema Poreske uprave, značajno se umanjuje potreba za pribavljanjem istih u papirnoj formi.

Info

Ovdje možete pronaći imenik Javnih izvršitelja Crne Gore. Detaljnije...

Ovdje možete preuzeti uredbu o terifi javnih izvršitelja. Detaljnije...

Poslednje novosti

Kontakt

  • Add: Ulica 13.jula br. 17. Podgorica Crna Gora
  • Tel: +382 (0) 20 240 306
  • Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Vi ste ovdje: Home Vijesti Saradnja sa Poreskom upravom Crne Gore