Vijesti

Saopštenje Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu

U okviru Programa za kontinuiranu obuku sudija i državnih tužilaca za 2023. godinu, dana 12. i 13. oktobar 2023. godine, u Budvi je organizovan seminar na temu "ZAKON O IZVRŠENJU I OBEZBJEĐENJU - SPORNA PITANJA U PRIMJENI".

Seminar su otvorili direktorica Sekretarijata Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu Maja Milošević i predsjednik Komore javnih izvršitelja Crne Gore Vidak Latković.

U radnom dijelu obuke sudija Osnovnog suda u Podgorici Ivana Becić govorila je o zakonskim rješenjima i dilemama u praksi, te načelima u izvršnom postupku, o predlogu za izvršenje i rješenju o izvršenju, te vrstama izvršnih isprava. 

Sudija Višeg suda u Podgorici Milena Matović obrazlagala je o prigovoru na rješenje o izvršenju i prigovoru izvršnog dužnika i trćeg lica, kao i o Odlukama po prigovorima, dok je sudija Vrhovnog suda Crne Gore Ranka Vuković govorila o dužini trajanja postupka sa osvrtom na praksu Evropskog suda za ljudska prava.

Drugog dana seminara pored sudija Ivane Becić i Milene Matović, predavanje je održao javni izvršitelj i predsjednik Izvršnog odbora Komore javnih izvršitelja Vladan Vujović koji je govorio o prodaji nepoktetnosti u izvršnom postupku.

Potom je uslijedila diskusija o spornim pitanjima u vezi primjene Zakona o izvršenju i  obezbjeđenju.

 

Prepoznajući zajednički interes u cilju doprinosa društvenoj odgovornosti, Komora javnih izvršitelja CG i Fondacija “Budi human” danas su potpisali Memorandum o saradnji radi zajedničkog djelovanja u pružanju podršci djeci koja se bore sa teškim oboljenjima.

Info

Ovdje možete pronaći imenik Javnih izvršitelja Crne Gore. Detaljnije...

Ovdje možete preuzeti uredbu o terifi javnih izvršitelja. Detaljnije...

Poslednje novosti

Kontakt

  • Add: Ulica 13.jula br. 17. Podgorica Crna Gora
  • Tel: +382 (0) 20 240 306
  • Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Vi ste ovdje: Home Vijesti Saopštenje Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu